Nova hapšenja u slučaju "Jovanjica", privedeni i pripadnici državnih organa

Svim uhapšenim osobama određeno je policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal

5248 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

U nastavku istrage privrednog društva "Jovanjica" u Srbiji uhapšeno je još sedam osoba, osma je u pritvoru, a deveta u bjekstvu, prenosi RTS.

Uhapšeno je pet pripadnika državnih organa: A.T. i B. R, R.B., M.K. i Z.B, kao i M.T. i S.M, saopštilo je srbijansko Tužilaštvo za organizovani kriminal.

"Navedena lica privedena su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava", saopštio je TOK.

Članovi ove organizovane kriminalne grupe su, kako se navodi, u periodu od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršila navedena krivičina djela po nalogu organizatora P.K. koji se već nalazi u pritvoru, prenosi RTS.

Pretresanje je u toku.

Svim uhapšenim osobama određeno je policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Akcija je sprovedena u zajedničkoj saradnji Bezbjednosno-informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, SUK i SBPOK-a.

Bonus video: