Vučić: Zatvaramo noćne klubove i splavove, da sam se samo ja pitao, zatvorio bih Beograd, uveo policijski čas

Vučić je rekao i da će biti zatvoreni studentski domovi u Beogradu

30320 pregleda 47 reakcija 27 komentar(a)
Vučić, Foto: AP
Vučić, Foto: AP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od sjutra noćni klubovi i splavovi u Beogradu biti zatvoreni u narednih 14 dana od 23.00 do 06.00 sati.

Od ponedjeljka će biti naplaćivane kazne od 5.000 do 6.000 dinara (42-51 eura) građanima koji ne nose maske u gradskom prevozu i tržnim centrima.

Vučić je poslije sednice vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije rekao da će javna okupljanja u zatvorenom prostoru u Beogradu biti ograničena na 100 ljudi, uz obavezno nošenje maske i poštovanje fizičke distance, a napolju ograničenje je 500 ljudi.

"Vlada će donijeti te mjere ali nedvosmisleno ćemo zatvoriti noćne klubove i splavove od 23 do 6 časova ujutro. U to vrijeme smo imali najveći broj zaraženih iz meni nepoznatih razloga. Isto važi i za kafiće sem za one sa baštom", kazao je Vučić.

Dodao je da će biti zatvoreni studentski domovi u Beogradu.

"Ako te mjere ne budu dovoljne u naredna tri, četiri dana, ići ćemo na dalje mjere. Da sam se samo ja pitao, zatvorio bih Beograd, uveo sedmodnevni policijski čas, to je najbrže rješenje", kazao je Vučić.

Rekao je da ne isključuje ni mogućnost zatvaranja ulaza u i izlaza iz Beograda ukoliko nove mjere ne daju rezultate.

"Beograd je trenutno najveći epidemiološki problem u Srbiji jer sa 22,7 odsto ukupnog stanovništva zemlje, ima 82,5 odsto od ukupnog broja zaraženih. Sve ostalo je neuporedivo, svi drugi brojevi su pod kontrolom i to je manje više očekivano, uobičajeno. Problem je situacija u Beogradu, jasno je da je Beograd žarište", kazao je predsjednik Srbije.

U vezi okupljanja velikog broja građana na fudbalskim utakmicama, Vučić je rekao da na stadionima "nisu bili tako veliki problemi" i dodao da skupovi na otvorenom "nisu ni blizu" riziku koji nose okupljanja u zatvorenom prostoru.

Bonus video: