tvrdi da opreme ima dovoljno, problem nedostatak medicinara

Ljajić: Od aprila u Novom Pazaru preminulo 46 građana, nema razloga da neko skriva broj umrlih

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije je naglasio da je trenutno teška situacija u Sjenici i pozvao humanitarne organizacije da više pomoći upute tom gradu

15477 pregleda 8 komentar(a)
Rasim Ljajić, Foto: Betaphoto
Rasim Ljajić, Foto: Betaphoto

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je od aprila do 2. jula u opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo 46 građana, od kojih je 35 iz tog grada i 11 iz Tutina.

On je za TV Prva rekao da se čekaju podaci iz Kragujevca i Beograda kako bi se saopštio tačan broj preminulih koji su stanovnici Novog Pazara, Tutina ili Sjenice i dodao da je "strašno što se uopšte danas govori o preminulima kao o brojevima" zbog brojnih dezinformacija koje su se pojavile prethodnih dana.

Ljajić je apelovao na sve da pomognu koliko mogu, da se politička borba stavi na stranu i da se ljekarima bar ne odmaže širenjem lažnih vesti koje stalno moraju da demantuju.

"Direktor bolnice saopštava podatke na dnevnoj bazi, nema razloga da neko skriva broj preminulih i ne mogu da shvatim šta bi bili motivi za to" rekao je Ljajić i pozvao sve da se solidarišu, a da sve podatke traže kada se situacija smiri.

"Pozivam ljude da se udružimo da pomognemo. Ako možete donirajte masku, javite se da budete volonter, proći će sve ovo, tražite posle sve greške, ali dajte da prodje ovaj opasan period," rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao da opreme ima dovoljno, a da je najveći problem nedostatak medicinskog osoblja.

Naglasio je da je trenutno teška situacija u Sjenici i pozvao humanitarne organizacije da više pomoći upute tom gradu.