Smijenjen generalni direktor Kliničko bolničkog centra Kosova

Za vršioca dužnosti generalnog direktora je imenovan infektolog Valjbon Krasnići, jedan od vodećih kosovskih ljekara tokom pandemije COVID-19

6497 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Upravni odbor Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) u Prištini smenio je danas sa dužnosti generalnog direktor Basri Sejidua zbog, kako je saopšteno, nezadovoljavajućeg izvršavanja i neispunjavanja radnih obaveza.

Sejdiu je odluku Upravnog odbora ocijenio kao nepravednu i političku.

Za vršioca dužnosti generalnog direktora je imenovan infektolog Valjbon Krasnići, jedan od vodećih kosovskih ljekara tokom pandemije COVID-19.

U saopštenju nisu detaljno navedeni razlozi koji su doveli do smjene Sejdiua.

Do smene Sejdiua dolazi u trenutku kada se Univerzitetski klinički centar na Kosovu suočava sa sve većim brojem pacijenata pogođenih COVID-19 i povećanjem broja smrtnih slučaja od ove bolesti.

Sejdiu je za medije rekao da obrazloženje Upravnog odbora ove institucije u vezi s njegovom otpuštanjem ne stoji.

"Učinjena mi je velika nepravda, jer je moj rad vidljiv. Čak smo i sa kardiovaskularnim sistemom uradili sjajan posao, a na Neurološkoj klinici gde se liječi napad mozga poboljšali smo infrastrukturu ", rekao je Sejdiu, ali ni on nije nije govorio o razlozima smjenjivanja.

Sejdiu je ocijenio da je u pitanju politička odluka koja je doneta u neoubičajeno vrijeme.

"Kada smo 24 sata dnevno mobilisani da spasimo živote, ove odluke se donose bez prethodnog upozorenja odbora, kada je njegov doprinos nula tokom ovog pandemije. Mislim da bi odbor u ovom trenutku trebalo da podrži upravu, a on je postupio suprotno ", rekao je Sejdiu.

Bonus video: