Nikola Mirotić kupio hotel na Staroj planini

Hotel “StarA” nalazi se na 12 kilometara od Pirota u parku prirode na 1.000 metara nadmorske visine
280 pregleda 5 komentar(a)
Nikola Mirotić, Foto: Reuters
Nikola Mirotić, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.08.2018. 10:29h

Hotel “StarA”, sa sportskim terenom na Staroj planini, prodat je firmi koja je u vlasništvu košarkaša Nikole Mirotića, kaže zamjenik gradonačelnika Pirota.

Međutim, zasad o prodaji nema potvrde iz firme Tigar Pirot, koja je bila dosadašnji vlasnik, niti je promijenjena vlasnička struktura na APR-u, pišu Južne vesti.

U kompaniji Tigar AD nisu govorili o prodaji hotela, jer izvršni direktor nije bio na poslu, ali su u Gradu Pirotu potvrdili promjenu vlasnika.

Inače, prema podacima sa APR-a, Tigar Pirot je još naveden kao formalni vlasnik, dok je na čelu firme Savinja 3 plus koja je, prema nezvaničnim informacijama kupila hotel, Mohamed Mohsin.

Hotel “StarA” nalazi se na 12 kilometara od Pirota u parku prirode na 1.000 metara nadmorske visine, a poznat je po tome što je juniorska košarkaška reprezentacije Jugoslavije boravila u njemu u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Bormiju 1987. godine.

Reprezentaciju je tada vodio Piroćanac Svetislav Kari Pešić, a dio priprema odrađen je na terenu pored hotela koji je specijalno sagrađen za pripremu ekipe za koju su tada između ostalih nastupali Vlade Divac, Toni Kukoč, Aleksandar Đorđević i Dino Rađa.