VIDEO Sergej Trifunović povrijeđen tokom protesta: Napali su me pripadnici Levijatana

Na pitanje kako je povrijeđen rekao je da ne zna jer su ga udarali sa svih strana i da je udaren i "odozgo, vjerovatno tvrdim predmetom"

43845 pregleda 46 reakcija 41 komentar(a)
Trifunović, Foto: BETAPHOTO
Trifunović, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 08.07.2020. 20:09h

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović napadnut je i povrijeđen večeras oko 19 časova tokom protesta ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Kako je javio reporter agencije Beta, Trifunovića je grupa okupljenih građana izgurala na suprotnu stranu ulice dok je pokušavao da priđe zgradi parlamenta ispred koga se održava protest kome prisustvuju i lideri Saveza za Srbiju.

Trifunović je za portal KRIK rekao da su ga napali pripadnici Levijatana.

Na pitanje kako je povrijeđen rekao je da ne zna jer su ga udarali sa svih strana i da je udaren i "odozgo, vjerovatno tvrdim predmetom".

Povredu na glavi je, kako je naveo, sanirao sam, bez intervencije službe hitne pomoći.

Trifunović je rekao za KRIK: "Mi smo došli da podržimo protest, ali su već stigli... pripadnici Levijatana koji su stali u prve redove, svi u crnom, svi u gomili, 'hrabri' kao i uvijek kad su u gomili".

"Oni jesu pripadnici službe, pa su pripadnici službe, ali da li su tu sa zadatkom da ovo ne bude miran protest, nego da bude sra***, to ne znamo. Ali, moguće da su ubačeni baš zato, da su ubačeni da bacaju ljagu", dodao je Trifunović.

Na protestu ispred Skupštine vrijeđana je tročlana ekipa Radio-Televizije Srbije (RTS).

Jedan od članova te ekipe kazao je Beti da im je nekoliko mladića vikalo pogrde i "Idite, idite, gdje ste bili sinoć!"

Manji incident dogodio se i na raskrsnici Takovske ulice i Bulevara kralja Aleksandra gdje su okupljeni građani gurali pojedine funkcionere PSG.

Bonus video: