Vučić: Opozicija može samo da me ubije ili pobijedi na izborima

Prema njegovim riječima, "neće dok je živ" u Vladi dozvoliti da budu opozicioni političari koje je ocijenio kao "tajkune"

9621 pregleda 9 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da opozicioni političari mogu "samo da ga ubiju, ili pobijede na izborima", dodajući da ga na izborima "neće pobijediti".

Vučić je u uključenju iz Pariza za televiziju Pink kazao da neće da ih moli za milost i smirivanje demonstracija, kao i da "niko na silu neće preuzeti vlast u Srbiji".

"Mene neće slomiti nikada, ni da mi je glava na panju. Od mene neće čuti nijednu lijepu riječ o sebi, o svom radu, o svemu onome što su protiv Srbije uradili prethodnih decenija", rekao je on.

Prema njegovim riječima, "neće dok je živ" u Vladi dozvoliti da budu opozicioni političari koje je ocijenio kao "tajkune".

On je naveo da su opozicioni političari propagirali nasilje godinama unazad i da su na kraju "nasilnici došli njih da tuku na sopstvenom skupu.

Govoreći o demonstracijama u centru Beograda, koje počinju i danas, Vučić je ocijenio da "nemaju šta drugo da rade dokoni ljudi", osim da "probaju nešto na silu".

U nedjelju zvanično nastavak dijaloga Beograd-Priština

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas doputovao u dvodnevnu posjetu Francuskoj, izjavio je uoči sastanka sa predsjednikom Emanuelom Makronom da se u nedjelju, 12. jula zvanično nastavlja dijalog sa kosovskom stranom.

Vučić je rekao za TV Pink da sastanak sa Makronom počinje večeras u 19.30 poslije čega francuski predsjednik organizuje večeru. Dodao je da "12. jula zvanično počinju razgovori u Briselu".

Predsjednik Srbije sutra učestvuje na video samitu o odnosima Srbije i Kosova pod pokroviteljstvom Francuske, Njemačke i Evropske unije (EU) u cilju "ponovnog pokretanja dijaloga" dvije strane.

Na samitu treba da učestvuju predsjednik Makron, njemačka kancelarka Angela Merkel, Vučić, premijer Kosova Avdulah Hoti, visoki predstavnik EU za spoljne poslove Žozep Borelj i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak.

Vučić i Hoti će se potom u nedjelju, 12. jula, sastati u Briselu što će označiti nastavak dijaloga Srbije i Kosova, uz posredovanje Evropske unije.

U Briselu je najavljeno da će na tom sastanku biti obnovljena rasprava i rad na postizanju sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, o svim otvorenim pitanjima.

Dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine počeo je 2011. godine, a obustavljen je krajem 2018, zbog takse koji su kosovske vlasti uvele na robu iz Srbije.

Ta mjera je kasnije zamijenjena "reciprocitetom" kojeg je nova kosovska vlada ukinula dva dana po preuzimanju dužnosti, da bi omogućila nastavak dijaloga.

Bonus video: