"Dijalog vraćen na pravi put poslije 20 mjeseci"

Lajčak: Postignut dogovor o ključnim elementima procesa dijaloga Srbije i Kosova

Specijalni predstavnik EU je rekao da je postignut dogovor i o dnevnom redu sljedećeg sastanka koji će biti održan uživo u četvrtak u Briselu

5330 pregleda 1 komentar(a)
Lajčak i Vučić u junu u Beogradu, Foto: Betaphoto
Lajčak i Vučić u junu u Beogradu, Foto: Betaphoto

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, izjavio je da je rezultat današnjeg video sastanka predstavnika Srbije, Kosova i EU dogovor o ključnim elementima procesa dijaloga Beograda i Prištine.

Po završetku sastanka, Lajčak je rekao da je postignut dogovor i o dnevnom redu sljedećeg sastanka koji će biti održan uživo u četvrtak u Briselu.

"Drago mi je što mogu da kažem da je dijalog o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Srbije i Kosova uz posredstvo Unije obnovljen poslije 20 mjeseci", kazao je Lajčak.

On je zahvalio objema stranama na današnjem "konstruktivnom angažmanu".

Uz Lajčaka, na današnjem video sastanku učestvovali su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Kosova Avdulah Hoti i šef evropske diplomatije Žozep Borel.

Uoči sastanka, Borel i Lajčak su prvo odvojeno razgovarali sa Hotijem i sa Vučićem.

Vučić je tokom trilateralnog sastanka objavio da su dogovorene teme za sastanak u Briselu u četvrtak.

"Dijalog pod pokroviteljstvom EU poslije 20 meseci se nastavlja. Dogovorene su i teme za sastanak u Briselu u četvrtak", naveo je Vučić na Instagramu.

Preporučujemo za Vas