Plenković potvrdio: Milošević dolazi na proslavu Oluje

"Dogovor koji danas imamo s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine u Hrvatskoj je da oni učestvuju na toj proslavi", kazao je hrvatski premijer

25660 pregleda 298 reakcija 98 komentar(a)
Plenković, Foto: Betaphoto
Plenković, Foto: Betaphoto

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je kako je sa Samostalnom demokratskom srpskom strankom (SDSS) i predstavnicima srpske manjine dogovoreno da će na proslavi Oluje u Kninu 5. avgusta učestvovati potpredsjednik vlade Boris Milošević.

"Dogovor koji danas imamo s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine u Hrvatskoj je da oni učestvuju na toj proslavi, učestvovaće potpredsjednik vlade Boris Milošević i mislim da je to dobro i korisno, korisno prije svega za odnose u hrvatskom društvu, odnos prema srpskoj manjini u Hrvatskoj, prema recentnoj prošlosti, i snažna je poruka Hrvatske prema svim partnerima koji gledaju kako Hrvatska funkcioniše danas", rekao je Plenković gostujući na RTL-u.

Na pitanje novinarke hoće li u Kninu biti i Milorad Pupovac, lider SDSS-a, Plenković je odgovorio: "Cijelo vrijeme smo razgovarali o tome da u Kninu 5. avgusta budu svi članovi vlade. Ono što sam ja htio i što je bila moja želja, to je upravo da Boris Milošević kao član vlade bude u Kninu."

Plenković je takođe rekao da će potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved biti na obilježavanju zločina koji je počinjen u Gruborima nakon Oluje te će na taj način poslati snažnu poruku vlade o tome da se moraju poštovati sve žrtve i dostojno obilježiti ta mjesta, prenosi Indeks.

"Ministar Medved ide u Grubore 24. ili 25. avgusta, kada tačno odredimo datum", rekao je premijer.

Bonus video: