Brnabić: Vučić najozbiljnije razmišlja o koaliciji sa Šapićem, teško je podnio podršku protestima iz SPS

Ona je navela da Vučić misli da Šapiću mnogo toga nedostaje, da mora još da uči i da radi, ali da je ono što cijeni kod njega borbenost

8954 pregleda 3 komentar(a)
Brnabić, Foto: BETAPHOTO
Brnabić, Foto: BETAPHOTO

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najozbiljnije razmišlja o ulasku u koaliciju sa liderom Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandrom Šapićem i navela da je ona jedan od dva kandidata za premijera nove vlade.

Brnbić je, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, rekla da je Vučić veoma razočaran u neke njemu bliske ljude i da je teško podnio podršku koju su njihovi koalicioni partneri iz Socijalističke partije Srbije (SPS) dali protestima opozicije u Beogradu.

Ona je navela da Vučić misli da Šapiću mnogo toga nedostaje, da mora još da uči i da radi, ali da je ono što cijeni kod njega borbenost.

"Aleksandar Šapić je pokazao da želi i da umije da se bori, i to je pokazao u trenucima kada se naši koalicioni partneri, prije svega mislim na SPS nisu tako borili, i neki iz SNS", navela je.

Nije željela da otkrije ko je drugi kandidat za premijera.

"Drugi kandidat je kandidat iz naše stranke iza koga bih ja stala u svakom trenutku", rekla je Brnabić.

Ispričala je da je Vučić tražio od njih da se izjasne o četiri opcije u vezi sa budućim partnerstvom.

Prva je da SNS bude u koaliciji sa SPS, druga da budu u koaliciji sa Šapićevim SPAS, treća da ušu u partnerstvo i sa SPS i sa SPAS, i posljednja opcija - da SNS bude sam uz podršku manjina.

"Ja sam glasala da SNS formira sama vlast sa manjinama. Zaista mislim da bi to bila najbolja moguća opcija za Srbiju", rekla je Brnabić.

Bonus video: