Fabrici i Godfri pozdravili pridruživanje Srbije evropskoj deklaraciji o predsjedničkim izborima u Belorusiji

Evropska unija je 11. avgusta usvojila Deklaraciju o predsjedničkim izborima u Bjelorusiji u kojoj se navodi da su građani Bjelorusije tokom izborne kampanje "pokazali želju za demokratskim promjenama", ali da "izbori nisu bili ni slobodni ni fer"

2944 pregleda 4 komentar(a)
Sa protesta protiv predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka, Foto: Reuters
Sa protesta protiv predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka, Foto: Reuters

Ambasadori Evropske unije i SAD u Beogradu Sem Fabrici i Entoni Godfri pozdravili su danas pridruživanje Srbije evropskoj deklaraciji o predsjedničkim izborima u Belorusiji.

"Pozdravljam pridruživanje Srbije evropskoj deklaraciji o Bjelorusiji", napisao je na Tviteru Fabrici.

Nakon toga je i američki ambasador Godfri, takođe na Tviteru, pozdravio tu vijest.

"Sjajno je vidjeti da Srbija stoji uz svoje evropsko okruženje", napisao je on.

Evropska unija je 11. avgusta usvojila Deklaraciju o predsjedničkim izborima u Bjelorusiji u kojoj se navodi da su građani Bjelorusije tokom izborne kampanje "pokazali želju za demokratskim promjenama", ali da "izbori nisu bili ni slobodni ni fer".

Kako je objavljeno na sajtu Evropskog savjeta, zemlje kandidati Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Srbija i Albanija, zemlja koja je u procesu stabilizacije i pridruživanja i potencijalni kandidat BiH, zemlje EFTA-e Island, Lihtenštajn i Norveška, članice Evropskog privrednog prostora, kao i Ukrajina, saglasne su sa tom deklaracijom.

Bonus video: