"intervju dogovoren prije izbora"

Georgiev: Za intervju sa Đukanovićem nije bilo boljeg trenutka, stalno se suočavam sa prijetnjama

On je na Tviteru napisao da je najava razgovora sa Đukanovićem izazvala silne emocije, neke toliko snažne da su mu prijetili "vješanjem na Terazijama", drugi da će ga ubiti

12123 pregleda 4 komentar(a)
Georgiev, Foto: balkaninsight.com
Georgiev, Foto: balkaninsight.com

Direktor vijesti i programa Njuzmak Adrije, Slobodan Georgiev, izjavio je da je reakcija na intervju sa crnogorskim predsjenikom, Milom Đukanovićem, koji je emitovala Nova S bio za njega očekivan, "pogotovo u ovim radikalnim i ekstremnim okolnostima".

"Riječ je o ekskluzivnom intrervjuu, a to rade dobri novinari. Đukanović nikom nije dao intervju nakon izbora, sem nama. On je predsjednik Crne Gore i velika politička figura u regionu", rekao je Georgiev za današnje izdanje lista Danas.

On je upitao i da li je postojao bolji povod da se uradi intervju sa Đukanovićem i to u trenutku kada njegova partija gubi izbore, navodeći da je intervju dogovoren prije izbora i da tu nema nikakve misterije ili tajne agende za šta ih pojedini optužuju.

Kako je naveo, nisu ni očekivali neka spektakularna saznanja od Đukanovića, "ali je rekao dosta važnih stvari o tome kako vidi postizborni proces, ali i ulogu Srbije u periodu prije izbora".

"Mi nismo radili priču o Đukanoviću, istraživali njegove poslove ili umiješanost u bilo kakav kriminal, pa došli kod njega i rekli 'e dobro, druže, ajde da porazgovamo malo o ovom kriminalu. To nije bio takav razgovor , istakao je Georgiev.

On je na Tviteru napisao da je najava razgovora sa Đukanovićem izazvala silne emocije, neke toliko snažne da su mu prijetili "vješanjem na Terazijama", drugi da će ga ubiti.

Georgiev je za Danas rekao i da se stalno suočava sa prijetnjama, navodeći da je to jezik društvenih mreža koji ne trpi nijanse.

"Na ozbiljne prijetnje policija često i sama reaguje, jer ih objavljujem javno", rekao je on.  

Preporučujemo za Vas