Mali potvrdio: Na stolu papir s predlogom da Srbija prizna Kosovo, pritisak ogroman

Kako prenose novinari iz Vašingtona, Mali je rekao da će se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji predvoodi delegaciju, "boriti do kraja, jer predaja nije opcija"

40262 pregleda 406 reakcija 29 komentar(a)
Mali, Foto: BETAPHOTO
Mali, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 03.09.2020. 18:33h

Ministar finansija Siniša Mali je novinarima u Vašingtonu rekao da je "pritisak na srpsku delegaciju ogroman" i da je na stolu "papir" s predlogom da Srbija prizna nezavisnost Kosova.

Mediji u Srbiji su ranije danas javili da je na početku sastanka sa predstavnicima Kosova u Bijeloj kući, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručen papir po kojem Srbija danas treba da prizna nezavisno Kosovo.

"Dobili smo nikada gori papir od kada su krenuli pregovori sa Prištinom. Bilo je 16 tačaka na papiru, na stolu, od kojih 10 tačka podrazumijeva međusobno priznanje. Od dvadesetak prisutnih ljudi, ne samo Albanaca, na svaku riječ naše delegacije reaguju veoma agresivno, protiv nas" rekao je ministar.

Kako prenose novinari iz Vašingtona, Mali je dodao da će se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji predvoodi delegaciju, "boriti do kraja, jer predaja nije opcija".

"Mi smo došli sa idejom da razgovaramo da podignemo ekonomiju cijelog reiona, da investiramo 3-4 miliona eura u insfrasturkuru, poljoprivredu, mala i srednja preduzeća, a onda dobijemo tačku koja se odnosi na međusobno priznanje", rekao je Mali i dodao da su "neke stvari jednostavno neprihvatljive".

Bonus video: