Pohvale Vučiću i Hotiju od Stejt departmenta

"Ovi hrabri koraci poboljšaće mir između naših partnera u Evropi i na Bliskom Istoku", navodi se u saopštenju

2672 pregleda 4 komentar(a)
Sa potpisivanja sporazuma u Bijeloj kući, Foto: AP Photo
Sa potpisivanja sporazuma u Bijeloj kući, Foto: AP Photo

Sjedinjene Američke Države uputile su pohvale predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i kosovskom premijeru Avdulahu Hotiju za istorijske sporazume koje su postigli u Bijeloj kući, a koji se odnose na širok spektar pitanja ekonomske normalizacije, navodi se u saopštenju Stejt Departmenta.

Njihovo hrabro i perspektivno vođstvo ne samo da građanima donosi rast i radna mjesta, već postavlja novi ton pomirenja u potrazi za napretkom zapadnog Balkana, stav je Stejt departmenta.

Dodaje se da potpisani sporazumi otvaraju nove mogućnosti za širu saradnju.

"SAD ponovo potvrđuju svoju podršku tekućim pregovorima između Kosova i Srbije u pravcu sveobuhvatne normalizacije odnosa", ističe se u saopštenju, kako prenosi Tanjug.

SAD su, takođe, čestitale Hotiju na "monumentalnom postignuću normalizacije veza i uzajamnog priznavanja između Kosova i Izraela", kao i predsjedniku Vučiću na obavezi Srbije da otvori trgovinsku kancelariju i preseli svoju ambasadu u Jerusalim.

"Ovi hrabri koraci poboljšaće mir između naših partnera u Evropi i na Bliskom Istoku", navodi se u saopštenju.

Bezbjednost, stabilnost i prosperitet širom zapadnog Balkana i dalje su ciljevi za SAD. Uz podršku predsjednika Trampa, premijer Hoti i predsjednik Vučić napravili su velike korake ka ovoj zajedničkoj viziji, zaključuje Stejt department.

Povezani članci

05. Septembar 2020.

Kosovski čvor još godinu pod tepih

Bonus video: