Bilčik pozdravio političku odlučnost lidera Srbije i Kosova

"Uspješan proces normalizacije imaće važne pozitivne implikacije na evropski put Beograda i Prištine", naveo je stalni izvjestilac EP za Srbiju

1930 pregleda 0 komentar(a)
Bilčik, Foto: Luka Zeković
Bilčik, Foto: Luka Zeković

Stalni izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik pozdravio je "dobru volju i političku odlučnost koju su pokazali oba lidera u napredovanju u procesu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije".

"Uspješan proces normalizacije imaće važne pozitivne implikacije na evropski put Beograda i Prištine. Takođe će doprinijeti regionalnoj stabilnosti i pomirenju na Zapadnom Balkanu", naveo je Bilčik, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).

Bilčik je istakao podršku za ključne zadatke koji su povezani sa dijalogom između Beograda i Prištine, i naglasio neophodnost "primjene svih sporazuma koje su potpisale zemlje kako u prethodnim godinama u kontekstu briselskog dijaloga, tako i posljednjeg sporazuma koji je postignut u Vašingtonu".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti u petak su u Ovalnom kabinetu Bijele kuće potpisali sporazume o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

Bonus video: