Zaharova susret Vučića i Trampa uporedila sa scenom iz "Niskih strasti"

"Neprijatelji Srbije i Rusije su danas obradovani sitnom zlobom Zaharove", kazao je ministar odbrane u Vladi Srbije, Aleksandar Vulin

38144 pregleda 708 reakcija 59 komentar(a)
Vučić, Foto: REUTERS
Vučić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 06.09.2020. 09:57h

Nakon posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu i susreta sa predsjednikom SAD-a Donadom Trampom, oglasila se i portpatolka Ministrarstva spoljnih poslova Rusije.

Zaharova je na svom Fejsbuk profilu objavila fotografiju predsjednika Srbije iz Bijele kuće, upoređujući je sa poznatom scenom iz filma "Niske strasti".

“Ako ste pozvani u Bijelu kuću, a stolica je postavljena kao da vas ispituju, sedite kao na fotografiji br.2, ko god da ste. Vjerujte mi”, napisala je ona.

Na njenu objavu na Fejsbuku uslijedio je i odgovor direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije, Marka Đurića.

"A zamisli taj predsjednik nijednu ružnu riječ protiv Rusije nije rekao, čak ni na tom mjestu. A zamisli taj predsjednik je kod ruskog predsjednika i po sat i po vremena čekao na prijem i nikada nije tražio posebnu stolicu. Ja Vam ne dozvoljavam da napadate ponosnu Srbiju. Sram Vas bilo”, napisao je Đurić na Tviteru, prenosi N1.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti su u Bijeloj kući potpisali sporazume o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

Vulin: Obradovala neprijatelje Srbije i Rusije

Ministar odbrane u Vladi Srbije, Aleksandar Vulin, ocijenio je da je Zaharova uvrijedila sve one koji brane i Rusiju i Srbiju.

Vulin je dodao da "Vučić svoj narod, ni prijatelje svog naroda, nikada nije ni ostavio, ni uvrijedio ni ponizio."

"Zaharova je uvrijedila sve nas koji i Rusiju i Srbiju branimo na težim mjestima od njenih fejsbuk objava. Neprijatelji Srbije i Rusije su danas obradovani sitnom zlobom Zaharove. Iza Vučića ostaju djela, iza Zaharove zloba koje će da se stidi", naveo je Vulin u saopštenju.

On je u saopštenju rekao da je "Vučić jedini državnik u Evropi koji je odbio da uvede sankcije Rusiji i vrhovni komandant vojske sa kojom oružane snage Ruske Federacije imaju najvišu i najplodniju saradnju".

Vulin je dodao da se "veličina čovjeka ne mjeri ni veličinom stolice na kojoj sjedi ni veličinom sile u čije ime govori, već veličinom hrabrosti da na svakoj stolici brani svoj narod i prijatelje svog naroda".

Bonus video: