Grenel: Posjeta Prištini dokaz posvećenosti ostvarivanju sporazuma

"Znamo da se u prošlosti mnogo obećavalo Kosovu i želimo da se založimo da primjena sporazuma bude nastavljena", rekao je Grenel

4304 pregleda 0 komentar(a)
Grenel, Foto: AP Photo
Grenel, Foto: AP Photo

Specijalni izaslanik predsjednika SAD za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel izjavio je večeras u Prištini da je posjeta visoke delegacije njegove zemlje Kosovu dokaz posvećenosti ostvarivanju sporazuma iz Vašingtona.

"Došli smo da dokažemo posvećenost sporazumu o ekonomskoj normalizaciji. Znamo da se u prošlosti mnogo obećavalo Kosovu i želimo da se založimo da primjena sporazuma bude nastavljena", rekao je nakon sastanka sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem.

Kazao je da administracija predsjednika Trampa ne želi prazne riječi.

"Želimo da pokažemo narodu Kosova, koji su naš saveznik, da smo sa vama. Želimo da pomognemo u otvaranju radnih mjesta kako bismo prevazišli stara politička pitanja", kazao je on.

Kosovski premijer Avdulah Hoti ocijenio je da poseta američke delegacije Kosovu otkriva "odlučnost i ozbiljnost Trampa i svih njegovih saradnika za ostvarivanje dogovora".

Hoti je rekao da je na sastanku opširno razgovarano o svim tačkama sporazuma.

"Čast mi je reći da ćemo brzo krenuti ka sprovođenju ovog sporazuma. Stvoren je novi zamah", rekao je premijer Hoti.

Izvršni direktor Američke korporacije za finansiranje međunarodnog razvoja Adam Beler rekao je da ovom posjetom pokazuju svoju ozbiljnost prema potencijalnim investicijama i da pružaju podršku prijateljima na Kosovu.

Bonus video: