POVRIJEĐENA JEDNA OSOBA

Tužilac: U padu aviona Mig-21 Vojske Srbije poginula oba pilota

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Šapcu Zoran Obradović je za "Večernje novosti" potvrdio da se avion srušio u selu Brasina, kod rudarskog naselja

21899 pregleda 281 reakcija 14 komentar(a)
Sa mjesta pada aviona, Foto: BETAPHOTO/Redakcija Zvornik Danas/DS
Sa mjesta pada aviona, Foto: BETAPHOTO/Redakcija Zvornik Danas/DS
Ažurirano: 25.09.2020. 15:31h

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Šapcu Zoran Obradović izjavio je da su u padu aviona Mig-21 Vojske Srbije jutros u selu Brasina kod Malog Zvornika poginula oba pilota, a da je jedan mještanin povrijeđen.

Obradović je za "Večernje novosti" potvrdio da se avion srušio u selu Brasina, kod rudarskog naselja.

Po njegovim riječima, bilo je riječi da se pilot katapultirao "ali je, sasvim izvjesno, da su poginula oba pilota", a da je jedna osoba povrijeđena.

Povrijeđen je jedan mještanin iz Brasine u čijoj blizini kuće se dogodila tragedija, navodi portal "Novosti", a prema izvještajima RTS, on je sa opekotinama primljen u lozničku bolnicu.

U bolnici su rekli da je muškarac (59) ubrzo nakon pada aviona zbrinut u jedinici intenzivne njege i da je zadobio opekotine grudnog koša, glave i ruku, ali da je svjestan i orijentisan, navodi RTS.

Ministarstvo odbrane Srbije je ranije danas saopštilo da se lovački avion Mig-21 Vojske Srbije srušio se jutros u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Avion se srušio tokom redovnog zadatka, jutros oko devet časova.

Na lice mjesta upućena je ekipa Službe traganja i spasavanja RV i PVO i nadležni organi.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je avion Mig-21 pregledan jutros na aerodromu u skladu sa procedurama i da je konstatovano da je ispravan i spreman za let.

Preporučujemo za Vas