Vulin: Vučić je predsjednik svih Srba, treba da stvara "srpski svijet"

Vulin smatra da se ne miješa u unutrašnja pitanja susjeda, i postavio je pitanje da li je miješanje kada, kako je rekao "Crna Gora prijeti da će zabraniti Srpsku pravoslavnu crkvu ili kada Sjeverna Makedonija pravi svoju crkvu na temeljima SPC"

14573 pregleda 239 reakcija 95 komentar(a)
Vulin, Foto: BETAPHOTO
Vulin, Foto: BETAPHOTO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ponovio je danas da predsjednik Srbije jeste mora i treba da bude predsjednik svih Srba gdje god da žive i istakao da Aleksandar Vučić i treba da stvara "srpski svijet".

"Da smo imali hrabrosti da u dvije bivše Jugoslavije nacrtamo i kažemo gdje živimo, ne bismo danas o ovome pričali. Ali nismo imali hrabrosti, a i velike sile nikada nisu dozvolile Srbima da se ujedine", rekao je Vulin na TV Prva.

On je istakao da svi Srbi treba da donose zajedničke političke odluke u važnim pitanjima, da su se dosta "izvinjavali za Veliku Srbiju", i dodao da teritorijalno ujedinjena Njemačka nije nikome problem, ali politički ujedinjeni Srbi jesu.

Vulin smatra da se ne miješa u unutrašnja pitanja susjeda, i postavio je pitanje da li je miješanje kada, kako je rekao "Crna Gora prijeti da će zabraniti Srpsku pravoslavnu crkvu ili kada Sjeverna Makedonija pravi svoju crkvu na temeljima SPC."

"Kada su u Hrvatskoj dovukli Borisa Miloševića na Kninsku tvrđavu, nije im trebao da ga vide Hrvati, nego Srbi, prevashodno Vučić kako bi pokazali da Srbi iz Hrvatske nisu dio ovog političkog prostora", rekao je Vulin i ocijenio da oni to ipak jesu, i da svi Srbi treba odluke da donose zajedno.

Na pitanje da li se plaši reakcije na ovakve izjave Vulin je zatražio da mu objasne šta nije isitina u onome što je rekao.

Vulin je reagovao komentarisao pisanje pojedinih medija iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stvara "srpski svijet".

Bonus video: