sudija kazao da presuda nije konačna

Hrvatska: Sinđelić opet osuđen na 21 godinu zatvora

Sinđelić je, prema presudi, farmera Fotesa ubio 6. oktobra 2002. godine, kada je žrtvi ukrao traktor. U istom postupku Sinđelić je proglašen krivim i zato što je dan ranije ukrao „mercedes“ i mobilni telefon a prema presudi počinio je još dvije teške krađe

10526 pregleda 32 reakcija 16 komentar(a)
Sinđelić (arhiva), Foto: Savo Prelević
Sinđelić (arhiva), Foto: Savo Prelević

Saša Sinđelić, svjedok saradnik u slučaju “državni udar” osuđen je ponovo na 21 godinu zatvora zbog ubistva Mirka Fotesa 2001. godine.

To je za televiziju "Vijesti" kazao sudija županijskog suda u Vukovaru Goran Miličević, koji je i sudio i presudio Sinđeliću. Dodaje da ovo nije konačna presuda.

“Mi smo u junu donijeli odluku kojom smo, kako se to kod nas pravnički kaže, potvrdili raniju kaznu kojom je Sinđelić osuđen na 21 godinu zatvora. Predmet je prije 15 dana proslijeđen Vrhovnom sudu sudu tako da presuda još nije pravosnažna", pojašnjava sudija Miličević.

Sinđelić je, prema presudi, farmera Fotesa ubio 6. oktobra 2002. godine, kada je žrtvi ukrao traktor. U istom postupku Sinđelić je proglašen krivim i zato što je dan ranije ukrao „mercedes“ i mobilni telefon a prema presudi počinio je još dvije teške krađe.

Sinđelić je u slučaju "državni udar" bio svjedok saradnik na osnovu čijeg iskaza i drugih dokaza je 11 optuženih osuđeno na skoro 70 godina zatvora.

Preporučujemo za Vas