Više privedenih zbog ratnog zločina nad hrvatskim zarobljenicima na Ovčari 1991.

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske, Marina Mandić, rekla je agenciji Beta da je policijskim postupanjem "u ovom trenutku obuhvaćeno više osoba s područja Vukovarsko-sremske županije i to u različitim svojstvima"

4079 pregleda 0 komentar(a)
detalj sa Ovčare, Foto: Shutterstock
detalj sa Ovčare, Foto: Shutterstock

Više osoba privedeno je danas na području Vukovarsko-sremske županije u Hrvatskoj zbog ratnog zločina nad hrvatskim zarobljenicima na "Ovčari" 1991. godine.

U noći između 20. i 21. novembra 1991. godine na poljoprivrednom dobru "Ovčara", kod Vukovara, ubijeno je oko 250 ranjenika, hrvatskih vojnika i civila, odvedenih iz vukovarske bolnice.

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske, Marina Mandić, rekla je agenciji Beta da je policijskim postupanjem "u ovom trenutku obuhvaćeno više osoba s područja Vukovarsko-sremske županije i to u različitim svojstvima".

Ona je dodala da se "provode završne radnje kriminalističkog istraživanja vezano uz počinjenje ratnog zločina iz novembra 1991. godine na Ovčari” i da će više informacija biti poznato "po završetku svih radnji".

Načelnik Opštine Negoslavci, Dušan Jeckov, potvrdio je za Radio Borovo da je privedeno osam osoba s područja Negoslavaca povezanih s ratnim dešavanjima 1991.

"Rekao bih da se mahom radi o ljudima koji su u to vrijeme bili zaposleni u 'Vupiku'. To što su ti ljudi radili u 'Vupiku', ne znači da su počinili ratni zločin", rekao je Jeckov.

On je naveo da je, prema njegovim informacijama, većina osoba privedena u svojstvu svjedoka.

Bonus video: