Tiodorović: Treći talas epidemije u Srbiji u toku, primijeniti mjere

On je kazao da su mislili da će na povećanje da utiču prije svega studenti i početak školske godine na fakultetima, kao i srednjoškolci jer se mora više raditi sa njima

5465 pregleda 2 komentar(a)
Tiodorović, Foto: Beta/AP
Tiodorović, Foto: Beta/AP

Epidemiolog Branislav Tiodorović kazao je da je treći talas epidemije u Srbiji u toku i da to potvrđuje povećanje broja oboljelih, kao i da se sve mora uraditi da se u velikim kolektivima ne raširi infekcija.

On je za Radio Televiziju Srbije rekao da treba pojačati pažnju i pritisak prema građanima u smislu boljeg i konkretnijeg obavještavanja, a onda i primijeniti mjere koje su predviđene zakonom.

"Mislim da ovog trenutka moramo biti svjesni – treći talas je u toku. Ne da ga očekujemo, nego je on već krenuo i time šta se sve oko nas dešava vidimo da taj broj pozitivnih i oboljelih raste, pa čak, nažalost, i umrlih. I kod nas imamo pojavu povećanja koju smo predvidjeli da će se desiti u prvoj polovini oktobra", rekao je Tiodorović.

On je kazao da su mislili da će na povećanje da utiču prije svega studenti i početak školske godine na fakultetima, kao i srednjoškolci jer se mora više raditi sa njima.

"Moram reći da i veliki kolektivi, kao na primjer "Jura", već počinju da pokazuju određene karakteristike ponovnog pojavljivanja bolesti. To su veliki kolektivi gdje rade mladi radnici koji potiču iz porodica sa više generacija i to već pokazuje svoje početke infekcije”, naveo je Tiodorović, prenosi Tanjug.

Kako je kazao, tu se mora preduzeti mnogo više mjera.

“I moramo svi da uradimo mnogo da se u velikim kolektivima ne raširi infekcija", naglasio je Tiodorović.

Bonus video: