Beogradska filharmonija ispričala muzičku priču o Hariju Poteru

"Želja da prisustvuju prvorazrednom kulturnom događaju motivisala je klince i njihove roditelje da potpuno ispune našu najznačajniju koncertnu dvoranu", prenose organizatori za dnevnik.rs
106 pregleda 0 komentar(a)
Hari Poter, Foto: Rada Brajović
Hari Poter, Foto: Rada Brajović
Ažurirano: 14.01.2018. 15:18h

Beogradska filharmonija ispričala je muzičku priču o Hariju Poteru priredivši besplatan koncert nazvan po prvoj knjizi iz popularnog serijala o dječaku čarobnjaku "Hari Poter i čarobnjakov kamen" u subotu 13. januara u Beogradu, na Kolarcu.

"Želja da prisustvuju prvorazrednom kulturnom događaju motivisala je klince i njihove roditelje da potpuno ispune našu najznačajniju koncertnu dvoranu", prenose organizatori za dnevnik.rs.

Kolarac je, specijalno za tu priliku bio ukrašen žutim balonima, a po riječima razvodnika na vratima dvorane, zabilježen je "apsolutni rekord koncertne sezone".

Filharmoničari su pod diregontskom palicom, odnosno čarobnim štapićem Aleksandra Kojića koji je stvarno imao jedan oživljavali muziku Džona Vilijamsa, prenosi dnevno.rs.

Prisutni, najčešće djeca, su glasno i uzbuđeno komentarisali ono što čuju, vide ili osjete, u čemu je u pauzama između kompozicija pomagala i Branislava Podrumac koja je preuzela naratorski segment koncerta.

Na kraju koncerta, na klizalištu ispred Muzeja savremene umjetnosti, djeca su mogla da slušaju snimak sa koncerta na otvorenom Beogradske filharmonije, a ulaznica je bio crtež na bilo koju temu.

Svake godine filharmonija priređuje koncerte za djecu i upoznaje ih sa zvukom orkestra.

"Ako uzmemo u obzir da je koncertna sezona našeg najznačajnijeg orkestra godinama unazad rasprodata prije starta prvog koncerta, onda je jasno da Beogradska filharmonija definitivno zaslužuje novu dvoranu sa većim kapacitetom za publiku", poručili su.

Bonus video: