"SOLIDARNA KUHINJA" ORGANIZOVALA AKCIJU TOKOM VIKENDA

VIDEO Velike gužve za besplatnu hranu u Beogradu

“Solidarna kuhinja obezbjeđuje hranu i druge vidove pomoći onima kojima je ona najpotrebnija. Na sveprisutne probleme siromaštva i gladi odgovaramo solidarnošću i uzajamnom pomoći", navode iz ovog kolektiva na svom sajtu

13389 pregleda 49 reakcija 16 komentar(a)
Red za besplatnu hranu u Beogradu, Foto: Twitter/Marko M. Dragoslavic
Red za besplatnu hranu u Beogradu, Foto: Twitter/Marko M. Dragoslavic

Tokom vikenda kolektiv "Solidarna kuhinja" kuvao je i dijelio hranu u Beogradu za one kojima je pomoć najpotrebnija, piše danas portal Nova.rs.

A da u glavnom gradu Srbije, ima mnogih kojima je hrana potrebna, pokazale su velike gužve koje su se napravile u blizini Vukovog spomenika – i u subotu, i u nedelju oko 16 časova.

“Solidarna kuhinja obezbjeđuje hranu i druge vidove pomoći onima kojima je ona najpotrebnija. Na sveprisutne probleme siromaštva i gladi odgovaramo solidarnošću i uzajamnom pomoći", navode iz ovog kolektiva na svom sajtu.

Inače, "Solidarna kuhinja" je formirana iz potrebe da se na sveprisutne probleme siromaštva i gladi, koji naročito dolaze do izražaja u kriznim situacijama, "odgovori solidarnošću i uzajamnom pomoći", piše Nova.rs.

Kako navode, aktivisti "Solidarne kuhinje" učestvuju u svim aktivnostima koje su vezane za pomoć: prikupljaju sredstva, nabavljaju, pripremaju i distribuiraju hranu.

Hrana se distribuira direktno najugroženijima, na nekoliko mjesta u gradu.

Kolektiv navodi i da su organizovani na principima uzajamne pomoći i direktne demokratije, a bilo kakva diskriminacija nije dozvoljena.

"Kako vjerujemo da borba protiv gladi ne treba da bude korišćena u svrhu reklame i samopromocije, ne sarađujemo sa političkim partijama, niti organizacijama koje pretenduju da to postanu", navode iz kolektiva, prenosi Nova.rs.