Beograd: Pristalice "Narodnih patrola" se razilaze, ljevičari napustili park kod Ekonomskig fakulteta

Predstavnici "Narodnih patrola" su uz pomoć ozvučenja zaprijetile da će od danas "hiljade građana biti u njihovim redovima" i da "imaju pravo na građansko hapšenje"

10450 pregleda 5 komentar(a)
Sa skupa, Foto: Printscreen YouTube
Sa skupa, Foto: Printscreen YouTube
Ažurirano: 25.10.2020. 19:00h

Pristalice organizacije "Narodnih patrola" razilaze se iz parka kod Ekonomskog fakulteta u Beogradu, koji su nešto ranije napustile i pristalice ljevičarkih organizacija, a povukao se i kordon policije koji je u opremi za razbijanje demonstracije stajao između dvije grupe.

Predstavnici "Narodnih patrola" su uz pomoć ozvučenja zaprijetile da će od danas "hiljade građana biti u njihovim redovima" i da "imaju pravo na građansko hapšenje".

Oni su najavili da će ubuduće imati način da obavijeste građane "ako se i gdje se desi napad migranata", a ocijenili su i da "ova izdajnička vlast želi da naseli 700.000 migranata u Srbiji".

Skup i kontraskup protekao je u skandiranju poruka, razmjeni uvreda, ali su "Narodne patrole" potpuno nadglasale ljevičare, jer su donijeli ozvučenje, javlja reporter agencije Beta.

Na razglasu su puštane uglavnom pjesme o Kosovu i držani govori.

Do ovog okupljanja je došlo nakon što su "Narodne patrole" uputile poziv putem društvenih mreža poziv "Očistimo park pored Ekonomskog" uz sliku migranata koji tamo često obitavaju.

Odgovorilo je više ljevičarskih organizacija pozivom na "Čaj solidarnosti" sa migrantima.

Obje grupe okupile su po nekoliko desetina pristalica, a za vrijeme okupljanja, koliko se vidjelo, nije bilo drugih građana niti migranata.

Bonus video: