U BiH od posljedica koronavirusa umrle još 72 osobe, Novalić traži sastanak

"U vezi sa izuzetno ozbiljnom epidemiološkom situacijom u BiH, zbog ubrzanog širenja koronavirusa i očekivanog ulaska u kritičnu situaciju, predlažem da u što skorije vrijeme održimo virtuelni sastanak na kojem bi učestvovali predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH i entitetskih ministarstava zdravstva", naveo je premijer Federacije BiH

6568 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.11.2020. 16:32h

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je danas tražio sastanak predstavnika Ministarstva civilnih poslova BiH i entitetskih ministarstava zdravstva da bi se utvrdile mjere radi usporavanja širenje zaraze koronavirusom i stabilizovalo stanje u zemlji.

Po današnjim informacijama Ministarstva civilnih poslova, u BiH su za prethodna 24 časa od posljedica koronavirusa umrle 72 osobe, a zaraženo je 1.541.

"U vezi sa izuzetno ozbiljnom epidemiološkom situacijom u BiH, zbog ubrzanog širenja koronavirusa i očekivanog ulaska u kritičnu situaciju, predlažem da u što skorije vrijeme održimo virtuelni sastanak na kojem bi učestvovali predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH i entitetskih ministarstava zdravstva", naveo je premijer Federacije BiH.

Novalić je tu inicijativu uputio predsjedavajućem Savjeta ministara BiH, Zoranu Tegeltiji, i premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću i naglasio da svi moraju zajedno hitno i koordinisno djelovati na svim nivoima vlasti radi stabilizacije stanja i usporavanja širenja zaraze.

Tokom pandemije je u BiH od posljedica infekcije korona virusom umrla 1.701 osoba, registrovano je 66.565 zaraženih, a oporavilo se 32.769.

Bonus video: