U Sloveniji umrlo još 27 osoba, potvrđeno 2.217 novih slučajeva

Ministar zdravstva Tomaž Gantar napisao u tvitu da je broj novooboljelih dvostruko veći nego prethodni dan, a procenat pozitivnih testova za 29,5 odsto, što je prema njegovim riječima, znak da mere treba zaoštriti, prenijela je agencija Hina iz Ljubljane

4388 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Sloveniji je u poslednja 24 sata od posledica infekcije kovid 19 umrlo 27 osoba, a među 7.515 uzoraka potvrđeno je 2.217 novih zaraza, objavila je Vlada u Ljubljani.

U bolnicama je 1.171 pacijent, što je 19 više nego prethodni dan, a ne intenzivnoj njezi ih je 193. Prema podacima Ministarstvo zdravstva, od početka epidemije od koronavirusa Slovenija je registrovala 605 žrtava.

Ministar zdravstva Tomaž Gantar napisao u tvitu da je broj novooboljelih dvostruko veći nego prethodni dan, a procenat pozitivnih testova za 29,5 odsto, što je prema njegovim riječima, znak da mere treba zaoštriti, prenijela je agencija Hina iz Ljubljane.

"Broj novih zaraza spušta se presporo, rastu potrebe za novim bolničkim mestima, zaposleni u zdravstvu su iscrpljeni, među njima je i mnogo onih koji su se zarazili. Sve dok ne dođe do situacije kada će bolnice više otpuštati nego primati pacijente, ovo je stanje u kojem treba dobro zaoštriti mjere", naveo je Gantar.

Vlada se s tim ne slaže pa je portparol vlade Jelko Kacin na konferenciji za novinare izrazio optimizam da se epidemija smiruje i drugačije od ministra interpretirao rezultate od utorka.

Bonus video: