Sarajlija ubijen u tuči sa migrantima, građani organizovali protest

"Policija ne može sama riješiti ovaj problem. Oni njih pokupe, odvezu u Prihvatni centar Ušivak, a za dva sata oni se vrate na Ilidžu. Naš narod je dobar i pomogao im je, a oni nam ovako vraćaju", naveo je jedan od građana ovog sarajevskog naselja

8480 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U sarajevskom naselju Otes je priređen protest građana, zbog toga što je u utorak uveče u tuči sa migrantima poginuo Jasmin Berović (36), prenosi N1.

Građani traže hitnu reakciju nadležnih institucija, pre svih Ministarstva bezbednosti BiH, policije i ostalih državnih institucija, u čijoj nadležnosti je migrantska kriza.

Sarajevski mediji prenose izjave građana Ilidže, prema kojima ne smiju djecu da puštaju da izlaze zbog migranata, jer strahuju za njihovu bezbjednost.

"Policija ne može sama riješiti ovaj problem. Oni njih pokupe, odvezu u Prihvatni centar Ušivak, a za dva sata oni se vrate na Ilidžu. Naš narod je dobar i pomogao im je, a oni nam ovako vraćaju", naveo je jedan od građana ovog sarajevskog naselja.

Na protestu su bili i predstavnici određenih političkih stranaka.

Policija Kantona Sarajevo od utorka uveče traga za više osoba koje su ubile Berovića.

Sarajevski mediji su naveli da su migranti pravili probleme u jednog kafani, nakon čega su pozvani mladići kako bi ih izbacili, te je došlo je do sukoba mještana i migranata, u kojem je Berović poginuo, a dvije osobe su povrijeđene.

Bonus video: