Slovenija: Preko dvije hiljade novozaraženih, preminule 43 osobe

Stroge mjere i zatvaranje u Sloveniji su na snazi već skoro mjesec dana, a neki smatraju da bi trebalo da ostanu na snazi do kraja godine

1869 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Sloveniji za 24 sata od 8.063 testiranih potvrđeno 2.226 novih slučajeva koronavirusom. Od posljedica tog virusa umrla 43 oboljela.

Reč je o trećem najvećem dnevnom broju zaraženih od početka epidemije, ali je takođe i udoo pozitivnih testova povećan u odnosu na prethodni dan i iznosio je 27,61 posto, kad su zabilježene 1.302 zaraze i 59 mrtvih, najviše do sada, prenio je Indeks.

Slovenačka vlada će u četvrtak odlučivati o epidemiološkim mjerama, a vladin stručni tim za kovid 19 predložio je da se sve restriktivne mjere produže i na sljedeću sedmicu.

Stroge mjere i zatvaranje u Sloveniji su na snazi već skoro mjesec dana, a neki smatraju da bi trebalo da ostanu na snazi do kraja godine.

Premijer Janez Janša danas će u parlamentu predstaviti novi zakonski paket pomoći za korona-krizu koji, između ostalog, donosi i veliko povećanje kazni za prekršioce epidemioloških mjera, koje bi se naplaćivale u iznosima od 1.000 do 10.000 eura.

Bonus video: