Ministar unutrašnjih poslova Albanije dao ostavku nakon ubistva mladića

Dvadesetpetogodišnji Klodian Raša je ubijen u utorak prilikom, kako je policija saopštila, prekomjerne upotrebe sile od jednog službenika tokom policijskog časa uvedenog zbog sprečavanja širenja koronavirusa

17468 pregleda 145 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Albanski ministar unutrašnjih poslova dao je danas ostavku usljed pritisaka javnosti zbog ubistva 25-godišnjeg mladića tokom policijskog časa.

"Odlučio sam da podnesem neopozivu ostavku na mjesto ministra unutrašnjih poslova Republike Albanije," naveo je u saopštenju ministar Sander Lešaj, prenio je Rojters.

Dvadesetpetogodišnji Klodian Raša je ubijen u utorak prilikom, kako je policija saopštila, prekomjerne upotrebe sile od jednog službenika tokom policijskog časa uvedenog zbog sprečavanja širenja koronavirusa.

Policija je prvo saopštila da Raša nije poslušao naredbu da se zaustavi i da je nosio oružje. Kasnije je, međutim, saopštila da je nosi neki predmet i da nije bio naoružan.

Ubistvo je dovelo do nasilnih protesta u Tirani i zahtjeva da ministar podnese ostavku. Demonstranti su u srijedu raznim predmetima gađali njegovo ministarstvo i zapalili božićnu jelku, a policija je suzavcem rastjerala masu, prenijeli su mediji.

Albanske vlasti su saopštile da je otvorena istraga povodom ubistva mladića.

"Policajac nije djelovao u skladu sa zakonom kada je upotrijebio vatreno oružje," navedeno je u saopštenju albanske policije.

Bonus video: