Novi jači zemljotres u okolini Siska i Petrinje

Tlo u centralnoj Hrvatskoj neprestano podrhtava od razornog zemljotresa 29. decembra, jačine 6,2 po Rihteru, što stvara dodatne teškoće i nemir kod građana u najteže pogođenim mjestima, Petrinji, Sisku, Glini i okolnim selima

11104 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Područje Banije u Hrvatskoj koje i dalje podrhtava večeras je pogodio zemljotres jačine 3,9 po Rihteru.

Seizmološka služba Hrvatske registrovala je prilično jak zemljotres u 18.24 s epicentrom devet kilometara zapadno-jugozapadno od Siska.

Prethodno je na istom području u 14.28 registrovan zemljotres jačine 3,3, a nešto iza podneva 3,8 po Rihteru.

Potres u 18.24 bio je 57. koji se osjetio u poslednja 73 časa.

Među njima je najjači bio sinoć u okolini Petrinje, jačine 5,0 po Rihteru i on je dodatno oštetio neke od objekata u pogođenom području.

Tlo u centralnoj Hrvatskoj neprestano podrhtava od razornog zemljotresa 29. decembra, jačine 6,2 po Rihteru, što stvara dodatne teškoće i nemir kod građana u najteže pogođenim mjestima, Petrinji, Sisku, Glini i okolnim selima.

U razornom potresu poginulo je sedam osoba s područja Banije, a brojni objekti su oštećeni u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim selima, ali i u Zaprešiću kod Zagreba i u glavnom gradu koji je teško stradao u jakom zemljotresu u martu.

Brojni stanovnici Banije ostali su bez domova. Prema najnovijim informacijama, za one koji ne žele da napuste kuće potrebno je obezbijediti još oko 1.000 kontejnera za smještaj.