"Svjedoci smo da dvostruki standardi motivišu neke ljude"

Dačić: Srbija osuđuje nasilje u Vašingtonu, na tom primjeru se vidi licemjerje međunarodne zajednice

On je kazao da Srbija osuđuje svaki nasilan pokušaj upada u državne institucije, da niko ne može da pozdravi nasilje, ali da taj princip treba da važi za sve države.

4876 pregleda 6 komentar(a)
Dačić, Foto: BETAPHOTO
Dačić, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Narodne skupštine Ivica Dačić kazao je danas da Srbija osuđuje nasilje tokom demonstracija u Vašingtonu, na Kapitol Hilu, ali da se na tom primjeru vidi "licemjerje" međunarodne zajednice.

On je gostujući na TV Pink naveo da Srbija želi da se prenos vlasti u SAD obavi mirno i da nastavi da gradi dobre odnose sa zvaničnim Vašingtonom.

"Poštujemo volju (američkog) naroda, a važno je da tu postoje neki principi. Svjedoci smo da dvostruki standardi motivišu neke ljude, naročito političke partije koje se kriju iza bojkota izbora, koje osuđuju nasilje u Vašingtonu a bili su organizatori nasilja u Beogradu", naveo je Dačić.

On je dodao i da Srbija osuđuje svaki nasilan pokušaj upada u državne institucije, da niko ne može da pozdravi nasilje, ali da taj princip treba da važi za sve države.

"Tek ćemo vidjeti koliko će posljedice (protesti u Vašingtonu) imati. Republikanska stranka se ograđuje od (predsjednika SAD i te stranke Donalda) Trampa. On je dobio glasove preko 70 miliona građana, znajući njega on se neće mirno povući. Ne mislim na nasilje u predaji vlasti, već u daljem političkom djelovanju. Možda će doći do formiranja neke nove stranke u SAD", ocijenio je Dačić.

Preporučujemo za Vas