Priča koja je uzdrmala region: Poznati vlasnik škole glume optužen, glumice progovorile o silovanju

Glumica Milena Radulović ispričala je da je Aleksić dok je bila maloljetna silovao i da se to dogodilo više puta

41824 pregleda 498 reakcija 41 komentar(a)
Miroslav Mika Aleksić, Foto: Screenshot
Miroslav Mika Aleksić, Foto: Screenshot

Poznati režiser, scenarista i učitelj glume Miroslav Mika Aleksić uhapšen je sinoć u Beogradu zbog optužbe za silovanje.

Kako navodi "Blic", Aleksić je priveden u stanicu policije, jer ga je više djevojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje.

Glumica Milena Radulović u ispovijesti koju je dala za "Blic" ispričala je da je Aleksić dok je bila maloljetna silovao i da se to dogodilo više puta.

"Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se", rekla je Radulović.

Kako kaže, taj događaj je za nju predstavljao veliki šok.

"Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo nešto uopšte moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubijeđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom. To je za mene bila druga porodica", navodi ona.

Kaže da nije jedina, već da postoji još pet djevojaka, od kojih su neke i maljoletne, koje su ga prijavile policiji.

"U novembru se pojavila nova Mikina žrtva. Malolejtna, meni do tada nepoznata, pozvala me je, a zatim smo se povezale. Povezale smo se sa još nekoliko djevojaka, razgovarale i odlučile da je vrijeme da ovo prestane. S ovom sviješću, skrivanje zločina i prećutkivanje bilo bi jednako što i sam zločin. Postale bismo saučesnice ako bismo sada prećutale neposredno znajući da postoji još pet potencijalnih novih maloljetnih žrtava", smatra Radulovićeva.

Milena Radulović
Milena Radulovićfoto: Screenshot

Ona ranije nije poznavala dvije djevojke koje su zajedno s njom prijavile Aleksića policiji. Mnogo su mlađe, pa nije bilo mnogo prilika da se sretnu.

"Ovo nije pitanje lične satisfakcije, ovo se mora zaustaviti, jer se dešava sada, ovih dana. Ako ćutimo, mi smo svjedoci, dozvolili smo zlo. Znam da se moj glas čuje više, a i najstarija sam od djevojaka koje su ga prijavile. Osjećam ogromnu odgovornost prema toj djeci, prema društvu, ali i prema sebi. Ovo je stvar koja mora da se dovede do kraja. Radimo ovo hladne glave", rekala je Raulović za "Blic".

Bonus video: