OČEKUJE SE I NABAVKA VAKCINE KOMPANIJE ASTRA-ZENEKA

Vučić: U Srbiju će u toku nedjelje stići 250.000 "Sputnjik V" vakcina

Vučić je na početku sjednice državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju, kojoj predsjedava, rekao da je Srbija prva iz regiona uplatila novac za Kovaks program, ali da iz tog programa nije dobila nijednu vakcinu i da vjeruje da će EU "razumjeti potrebe Zapadnog Balkana"

5075 pregleda 16 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će u toku nedjelje u Srbiju stići 250.000 "Sputnjik V" vakcina, a da se očekuje da će preko Poljske biti nabavljena i četvrta vakcina protiv koronavirusa od proizvodjača Astra-Zeneka.

Vučić je na početku sjednice državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju, kojoj predsjedava, rekao da je Srbija prva iz regiona uplatila novac za Kovaks program, ali da iz tog programa nije dobila nijednu vakcinu i da vjeruje da će EU "razumjeti potrebe Zapadnog Balkana".

"Vakcinacija je od ogromnog značaja za Srbiju bez vakcinacije nikada nećemo pobijediti koronu, ne samo u zdravstvenom smislu već i u ekonomskom, dotjeraćemo zemlju do ivice provalije", rekao je Vučić.

Vučić je precizirao da će u toku nedjelje u Srbiju stići 200.000 vakcina prve i 50.000 druge doze ruske vakcine Sputnjik V i dodao da danas počinje masovno vakcinisanje Sinofarmovom kneskom vakcinom.

Preporučujemo za Vas