U Srbiji vakcinisano 84.075 građana protiv koronavirusa

"Brojevi daju nadu i vjeru da su građani izabrali dobar put da prevencijom i vakcinom dođemo do toga da što prije vratimo bolnice u redovan sistem rada, da bude što manje inficiranih u bolnicama i među nama"

9879 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Gov.me/ Bojana Ćupić
Ilustracija, Foto: Gov.me/ Bojana Ćupić

U Srbiji je do večeras 84.075 građana vakcinisano protiv koronavirusa.

Ministar zdravlja Srbije, Zlatibor Lončar gostujući na RTS kazao je da je zadovoljan odzivom građana i načinom kako funkcioniše sistem imunizacije.

"Nastavljamo vakcinaciju narednih dana. Brojevi daju nadu i vjeru da su građani izabrali dobar put da prevencijom i vakcinom dođemo do toga da što prije vratimo bolnice u redovan sistem rada, da bude što manje inficiranih u bolnicama i među nama", rekao je Lončar.

Ministrav zdravlja Srbije je naveo da se putem portala eUprave i kol centara više od 400.000 građana prijavilo za vakcinaciju.

"Podaci se mijenjaju iz minuta u minut. Već sjutra ćemo povećati broj operatera u kol centrima jer se još uigravamo u hodu", kazao je Lončar odgovarajući na pitanje da su se pojedini građana žalili da su dugo čekali da se telefonskim putem prijave za vakcinaciju.

Bonus video: