Kosovo: Šest preminulih i 392 novoinficiranih

Nacionalni institut za javno zdravlje je ponovo pozvao građane Kosova da poštuju mjere koje je Vlada Kosova uvela u cilju sprečavanja širenja koronavirusa uz napomenu da se povećava broj hospitalizovanih lica

4296 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U posljednja 24 sata na Kosovu je registrovano šest smrtnih slučajeva od posledica Kovida-19, čime se broj preminulih povećao na 1.456, saopšteno je 24. januara iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

Od 1.618 testiranih uzoraka 392 je pozitivno na koronavirus, a izliječena su 222 pacijenta.

Broj aktivnih slučajeva 24. januara je 5.679.

Od početka epidemije ukupno je zabilježeno 58.088 slučajeva infekcije.

Nacionalni institut za javno zdravlje je ponovo pozvao građane Kosova da poštuju mjere koje je Vlada Kosova uvela u cilju sprečavanja širenja koronavirusa uz napomenu da se povećava broj hospitalizovanih lica.

"Okupljanje građana bez maski povećava rizik od širenja infekcije dok je virus SARS-COV-2 prisutan među nama. Apelujemo na odgovorne institucije, odnosno na kosovsku policiju i inspekciju da pažljivo nadgledaju sprovođenje mjera i odluka koje su na snazi", navodi se u saopštenju.

Pored ostalog, na Kosovu je zabranjeno okupljanje više od 30 ljudi u zatvorenim prostorijama dok je na javnim mjestima dozvoljeno okupljanje do 50 lica.

Takođe, građanima koji žive na teritoriji opština koje se nalaze u crvenoj zoni zabranjeno je kretanje od 21:30 naveče do 05:00 sati ujutru.

U opštinama koje se nalaze u crvenoj zoni ugostiteljski objekti mogu da rade od 5 časova do 21 sat.

Građanim koje žive na teritoriji opština koje se nalaze u žutoj i zelenoj zoni, kretanje nije ograničeno a ugostiteljski objekti mogu da rade do 22 časa.

Bonus video: