Srbija: Privedena dva policajca zbog pomaganja Belivukovoj grupi nakon hapšenja

Naknadnim pretresom, kako stoji u saopštenju, policija je u tom stanu pronašla pištolj, a osumnjičeni se terete i da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju

9163 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Pripadnici MUP-a su po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, odredili zadržavanje do 48 sati pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova P.L. i B.V. zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, saopštila je policija, prenosi N1.

„Postoje osnovi sumnje da su P.L. i B.V. 4. februara ove godine prilikom pretresa stana i drugih prostorija u sklopu akcije hapšenja osumnjičenih da su članovi organizovane kriminalne grupe koju su predvodili V.B. i M.M., svjesno i voljno površno pretresli jedan stan kako ne bi pronašli predmete krivičnog djela“, stoji u saopštenju MUP-a.

Naknadnim pretresom, kako stoji u saopštenju, policija je u tom stanu pronašla pištolj, a osumnjičeni se terete i da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju.

„Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: