Policajcima osumnjičenim da su pomogli Belivuku određen pritvor

Njih dvojica terete se da su svjesno površno pretresli stan Veljka Belivuka kako u njemu ne bi pronašli pištolj i novac. Naknadnim pretresom njihove kolege su pronašle ove stvari

5671 pregleda 5 komentar(a)
Osumljičeni policajci, Foto: MUP Srbije
Osumljičeni policajci, Foto: MUP Srbije

Dvojici policajaca koji se sumnjiče da su pomogli Veljku Belivuku, vođi navijačke grupe „Principi“ bliske kavačkom klanu, tako što su površno pretresli jedan od stanova kako u njemu ne bi pronašli eventualne dokaze, saopštio je Viši sud u Beogradu, piše Krik.

Protiv Belivuka i još 21 osobe u toku je istraga zbog tri ubistva, trgovine drogom i posjedovanja oružja.

Policajcima je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti da mogu da utiču na svjedoke, piše u saopštenju suda.

Njih dvojica terete se da su svjesno površno pretresli stan Veljka Belivuka kako u njemu ne bi pronašli pištolj i novac. Naknadnim pretresom njihove kolege su pronašle ove stvari.

Belivuk i njegov najbliži saradnik Marko Miljković, podsjetimo, uhapšeni su prošlog četvrtka. Protiv njih i još 20 njihovih navodnih saradnika je pokrenuta istraga zbog sumnje da su ubili tri muškarca – kriminalca Milana Ljepoju, navijača Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića.

Svu trojicu su, kako tvrdi tužilaštvo, namamili u kuću u beogradskom predgrađu Ritopek i tu ih ubili. Ovu kuću grupa je koristila isključivo za likvidacije, piše u dokumentu o pokretanju istrage čije je detalje ranije objavio KRIK.

Osim toga, grupa se tereti za trgovinu drogom i posjedovanje oružja. Dio je pronađen u prostorijama koje je grupa koristila na stadionu Partizana gdje je, između ostalog, nađen i snajper sa prigušivačem.

Grupa je imala veze u policiji i politici.

Belivuk, koga je policija označila kao člana kavačkog kriminalnog klana, bio je blizak visokopozicioniranom žandarmu Nenadu Vučkoviću zvanom Vučko, a ove veze vodile su do nekada jedne od najmoćnijih osoba u policiji – državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović.

Članovi ove grupe obezbjeđivali su inauguraciju predsjednika Aleksandra Vučića, ali i viđani u društvu njegovog sina Danila.

Tako je Boris Karapandžić, član grupe koji je uhapšen prošle nedjelje i koji je pod istragom, sa sinom predsjednika uslikan na svjetskom prvenstvu u fudbalu 2018. godine u Rusiji.

Sa njima je tada bio i Aleksandar Vidojević, zvani Aca Rošavi, koji je više puta viđan sa predsjednikovim sinom. Vidojević je ranije bio blizak Belivuku i u policiji je označen kao član kavačkog klana.

Ova grupa se smatrala i veoma bliskom kavačkom klanu koji je godinama u ratu sa suparničkim, škaljarskim klanom. Više o tome pročitajte ovdje.

Bonus video: