sprečavanje širenja zaraze koronavirusom

Srbija: Od danas u podne do ponedjeljka mogu da rade apoteke, benzinske pumpe, prodavnice prehrambene robe...

Ugostiteljski objekti u ski centrima neće raditi tokom vikenda, a izuzetak su hotelski kafići i restorani gdje mogu biti usluženi samo gosti koji imaju prijavljen boravak

14250 pregleda 14 komentar(a)
Detalj iz Beograda, Foto: BETAPHOTO
Detalj iz Beograda, Foto: BETAPHOTO

Od danas u podne do ponedjeljka u Srbiji će moći da rade samo apoteke, benzinske pumpe i prodavnice prehrambene robe, dok će sve ostalo biti zatvoreno u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

Odlukom Vlade Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa prodavnice prehrambene robe moći će da rade do 21 čas, dok apoteke i benzinske pumpe nemaju ograničeno radno vrijeme.

Sve beogradske pijace tokom vikenda radiće uobičajeno, a građani treba da drže propisanu distancu tokom kupovine, i da nose zaštitne maske.

Nakon 12 časova mogu raditi privatne zdravstvene ustanove, laboratorije, veterinarske ambulante i stomatološke ordinacije.

Ugostiteljski objekti u ski centrima neće raditi tokom vikenda, a izuzetak su hotelski kafići i restorani gdje mogu biti usluženi samo gosti koji imaju prijavljen boravak.

Od ustanova kulture, samo pozorišta će moći da rade do 21 sat uz poštovanje svih epidemioloških mjera, dok zakazani sportski događaji mogu biti održani, ali bez prisustva publike, odlučila je Vlada.

Dostava hrane biće moguća 24 sata dnevno, dok je šalter prodaja hrane i pića nakon 12 časova zabranjena na teritoriji čitave zemlje do ponedjeljka ujutru.

Od ponedjeljka, 8. marta, sve će raditi po uobičajenom režimu i radna vremena svih objekata biće ista kao i danas, ali će učenici srednjih škola preći na onlajn nastavu.

Preporučujemo za Vas