Haradinaj Stubla podnijela ostavku na sve funkcije zbog optužbe za krađu glasova

Ona je na Fejsbuku napisala da ostavku podnosi jer se nalazi u "piramidalnoj šemi linčovanja, pritisaka, manipulacija i ucjena"

6561 pregleda 6 komentar(a)
Haradinaj Stubla, Foto: Printscreen YouTube
Haradinaj Stubla, Foto: Printscreen YouTube

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova i dijaspore Kosova Meljiza Haradinaj Stubla podnijela je ostavku na tu i na funkcije u Alijansi za budućnost Kosova (ABK) poslije optužbi za krađu glasova na parlamentarnim izborima 14. februara.

Ona je na Fejsbuku napisala da ostavku podnosi jer se nalazi u "piramidalnoj šemi linčovanja, pritisaka, manipulacija i ucjena".

"Odluku donosim samo zbog moralne štete koju su mi nanijele osobe sa prljavim ciljevima a ne zato što osjećam odgovornost za manipulacije i optužbe koje su nemilosrdno upućene meni i mojoj porodici. Rušenje moje časti i rada igrama drugih, uzrok je i posljedica ove odluke", navela je Meljiza Haradinaj Stubla.

Ocijenila je da je video snimak koji navodno pokazuje kako njen suprug manipuliše glasovima "isceniran" i zatražila od tužilaštva da istraži slučaj.

"Nije tajna da Alijansa za budućnost Kosova nije bila favorit da pobijedi na izborima i ta činjenica je alarmirala neke da ne biraju sredstva u borbi da politički prežive", navela je ona.

U ponedeljak ja Izborni panel za žalbe i predstavke naložio ponovno prebrojavanje glasova ABK pristiglih poštom i uslovnim glasovima, prihvatajući tako žalbu Fljorentine Đerđaj da joj je Haradinaj Stubla ukrala glasove.

Po konačnim ali još uvijek nepotvrđenim rezultatima prijevremenih izbora, Haradinaj Stubla je dobila 4.424 glasa i time bila posljednji poslanik sa liste ABK.

Ona je juna prošle godine imenovana za ministra spoljnih poslova i dijaspore u vladi Avdulaha Hotija.

Bonus video: