Makedonski biznismen Jordan Kamčev odveden u istražni zatvor

Kamčev, najbogatiji Makedonac po Forbsu, osumnjičen je, između ostalog, i u slučaju "Imperija" zajedno sa bivšim šefom makedonske tajne policije Sašom Mijalkovim za "zločinačko udruživanje"

6232 pregleda 1 komentar(a)
Jordan Kamčev, Foto: Screenshot
Jordan Kamčev, Foto: Screenshot

Jedan od najbogatijih Makedonaca, Jordan Kamčev je danas odveden u skopski istražni zatvor, čim mu je Krivični sud u Skoplju odredio pritvor do 30 dana, objavili su mediji.

Taj biznismen, osumnjičen u nekoliko krivičnih slučajeva, jutros je priveden u policiju na osnovu informacija Agencije za bezbjednost (ANB) da namjerava da pobjegne iz zemlje, a zahtjev za pritvor podnijelo je Tužilaštvo za organizovani kriminal Sjeverne Makedonije.

Tužilaštvo vodi protiv Kamčeva i bivšeg premijera i lidera VMRO DPMNE Nikole Gruevskog vodi slučaj zbog nelegalne kupovine placeva u elitnom dijelu Skoplja.

Kamčev, po američkom magazinu Forbsu najbogatiji Makedonac, osumnjičen je i u slučaju "Imperija", zajedno sa bivšim šefom tajne policije Sašom Mijalkovom za "zločinačko udruživanje".

Mijalkov je nedavno prvostepeno osuđen na 12 godina zatvora zbog masovnog nelegalnog prisluškivanja u slučaju "Target-Tvrđava" i u pritvoru je u Skoplju na zahtjev tužilaštva koje raspolaže informacijama da je planirao da pobjegne iz zemlje.

Bonus video: