Zoran Mamić napustio Hrvatsku, otišao u BiH

Ranije kazao da će odslužiti zatvorsku kaznu na koju je osuđen

4793 pregleda 3 komentar(a)
Mamić, Foto: Reuters
Mamić, Foto: Reuters

Zoran Mamić, doskorašnji trener zagrabačkog Dinama, koji je pravosnažno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz kluba, otputovao je danas iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je Indeksu.

Izvor blizak Mamiću kazao je tom portalu da se sjutra planira vratiti. Isto tvrde i njegovi advokati.

Izvor tvrdi da je Mamić bio jutros na suđenju u Osijeku, nakon čega je otišao da posjeti brata Zdravka u BiH, te da će se sjutra vratiti u Hrvatsku.

Indeks podsjeća da Mamić za putovanje nije imao nikakvih prepreka, budući da je, uprkos pravosnažnoj presudi, još uvijek slobodan građanin koji čeka da ga pozove sudija radi izvršenja kazne, a osuđen je i na kaznu manju od pet godina zatvora, pa se stoga na izvršavanje kazne mora javiti odmah.

Nakon presude rekao da će odslužiti kaznu

Vrhovni sud potvrdio je prošle sedmice nepravosnažnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića, kao i bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića. Zdravko Mamić je tako i pravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora, a njegov brat Zoran na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Nakon presuda Zoran Mamić je dao ostavku na mjesto trenera Dinama, a kasnije je za RTL kazao da će odslužiti kaznu na koju je osuđen.

"Presuda je bila nepravosnažna, ali otkako je postala pravosnažna naglašavam da se i dalje ne osjećam krivim, poštujem tu odluku i učiniću sve što moram. Sad slijedi pravna borba i čekamo dalje odluke. Kako odluče, tako će biti", rekao je Mamić za RTL pa dodao:

"S porodicom ću analizirati odlazak u zatvor i vidjeti postoji li mogućnost odlaganja jer imam dijete od godinu dana. U načelu sam spreman to što prije riješiti. Imaću 50 godina, odradiću tu kaznu i nakon toga želim normalno živjeti."

Bonus video: