Hrvatska: Plenković, Jandroković i Beroš se javno vakcinisali AstraZenekom

"Vakcnisanjem podstakli i građane da ih prate na tom putu suzbijanja epidemije i povratka normalnom životu" rekao je Beroš

6995 pregleda 1 komentar(a)
Plenković se vakciniše, Foto: BETAPHOTO
Plenković se vakciniše, Foto: BETAPHOTO

Premijer Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i ministar zdravlja Vili Beroš jutros su javno vakcinisani vakcinom proizvođača AstraZenaka u sjedištu Vlade u Zagrebu.

"Mislim da je upućena snažna poruka prema medicinskoj nauci i struci, posebno zato što smo se vakcinisali Astrazenekom", rekao je Beroš novinarima posle vakcinisanja.

Beroš
Berošfoto: BETAPHOTO

On je izrazio uvjerenje da su vakcnisanjem podstakli i građane da ih "prate na tom putu suzbijanja epidemije i povratka normalnom životu".

"Svaki vakcinisani pojedinac doprinosi zaštiti populacije i korak je bliže starom normalnom, ali i korak bliže uspješnoj turističkoj sezoni", istakao je ministar.

Beroš, Plenković i Jandroković preboljeli su kovid-19, pa se nisu vakcinisali u januaru kada su pred kamerama to učinili predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, ministri i poslanici.

Jandroković
Jandrokovićfoto: BETAPHOTO

U poslednje vrijeme u javnosti se više puta postavilo pitanje vakcinisanja državnih funkcionera Astrazenekom kako bi oni svojim primjerom pokazali građanima da je ta vakcina sigurna.

Hrvatski mediji pisali su da dio građana odustaje od vakcinisanja Astrazenekom zbog straha da ta vakcina nije dovoljno sigurna.

Hrvatska nije prekidala vakcinisanje Astrazenekom iako je dio država članica EU privremeno zaustavio vakcinisanje sve do prošlog četvrtka kada je Evropska agencija za ljekove ocijenila da je to bezbjedna i efikasna vakcina.

Bonus video: