Lažni pasoši Sjeverne Makedonije naplaćivani i po 20.000 eura

U Skoplju je juče uhapšeno devet polijskih službenika pod sumnjom da su izdali 215 pasoša s lažnim identitetom, od kojih 214 strancima, među kojima ima i pripadnika međunarodnih kriminalnih grupa i narko-klanova. Jedan član te grupe, posrednik koji nije zaposlen u policiji, je u bjekstvu

2930 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uhapšeni policijski službenici Sjeverne Makdonije su lažne makedonske pasoše naplaćivali i do 20.000 eura, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova, Oliver Spasovski.

"Osumljičeni su lažne pasoše izdavali isključivo za pare. Suma se kretala sigurno i do 20.000 eura", rekao je Spasovski u TV-emisiji portala "Sloboden pečat".

U Skoplju je juče uhapšeno devet polijskih službenika pod sumnjom da su izdali 215 pasoša s lažnim identitetom, od kojih 214 strancima, među kojima ima i pripadnika međunarodnih kriminalnih grupa i narko-klanova. Jedan član te grupe, posrednik koji nije zaposlen u policiji, je u bjekstvu.

Spasovski je rekao i da je prije dva mjesaca privedeno "osam kolega" iz upravnih službe koje su za 1.500 do 2.000 eura izdavale falsifikovne vozačke dozvole.

Makedonskog fudbalskog reprezetativca i igrača Levantea Enisa Bardija policija u Valensiji je prije dva dana zaustavila tokom saobraćajne kontrole i provjerom vozačke dozvole UV lampom utvrdila da je lažna, što je on negirao tvrdeći da je dozvola validna i da je izdata u Sjevernoj Makedoniji.

Bonus video: