Tepić pročitala još jedno svjedočenje o navodnom podvođenju u Jagodini

Potpredsjednica SSP je pročitala iskaz, kako je rekla, „funkcionera koji je tome svjedočio godinama, od mandata 2008. do sada“, sa, kako navodi, brojnih „političko-privrednih“ putovanja u Paraliju, Beč, Rim, Pariz

9476 pregleda 13 komentar(a)
Tepić, Foto: Betaphoto
Tepić, Foto: Betaphoto

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da ima više svjedoka da je predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma podvodio maloljetnice i žene u Jagodini.

"Ne bih sebi dozvolila da rizikujem sa jednim iskazom i sa tako velikom temom koja bi srušila svaku vladu, naravno da imam više svjedoka", rekla je Tepić, i u gostovanju na N1 televiziji pročitala još jedno svjedočenje.

Kako je rekla, mnogo je svjedoka tokom svih ovih godina i to se nije moglo lako prikriti.

„A cio taj manir domaćina-gazde, cijela taktika tih simpatičnih gazdinskih odnosa prema stanovništvu Jagodine, po mojim saznanjima kreirala se atmosfera da se svi osjete kao dio porodice i da time bude teže da neko kaže Palma je uradio ovo, jer taj scenario stvaranja privatnog grada i zaduživanja, kada vodi djecu na ekskruzije, studente, šta će čovjek od toliko godina da voda negdje. Time se oni navikavaju na njega, građani se anesteziraju zbog tih manira koji nisi u slučajni i onda se time stvara zadrška kada treba da se kaže - ovo nije u redu“, ističe Tepić.

Potpredsjednica SSP je pročitala i još jedan iskaz, kako je rekla, „funkcionera koji je tome svjedočio godinama, od mandata 2008. do sada“, sa, kako navodi, brojnih „političko-privrednih“ putovanja u Paraliju, Beč, Rim, Pariz.

„Šema je uvijek ista, proslava nečega uglavnom uz estradne zvijezde – Cecu, Đanija, Acu Lukasa, oni su mamac. A kada se zvanični dio završi oko ponoći, na posao stupaju animir dame. Na putovanjima ih je bilo po nekoliko, putuju sa našom delegacijom i uočljive su svojim izgledom i garderobom. Neke su iz Jagodine, ima ih koje formalno rade u javnim preduzećima, recimo u JP Standard i iz okolnih sela, a sve koordinišu Palmine sekretarice. Naravno, ne iz svoje glave. One ih zovu, određuju koja gdje i kome ide poslije otvorenog dijela slavlja. Među najerdovnijima je Palmin gradonačelnik Ratko Stevanović, koji jeste čovjek u poodmaklim godinama ali, svjedok kaže, sve je to viđao svojim očima. Mjesta u Jagodini ii okolini ima više, među aktuelnijima je klub Tigar u kome postoji ljubičasta soba za to. Sa zaključkom da je ovo školski primjer elitne prostitucije i podvođenja žena“, pročitala je iskaz Marinika Tepić.

Ona je ispričala i da za takozvane „telefone za druženje“ postoji svjedok, koji je ispričao šta se dešavalo.

„Imamo snimljenog svjedoka koji objašnjava situaciju kada je došao na razgovor, on vrlo jasno objašnjava i ponudu telefona za druženje, kako sam kaže. Ja sam sve citirala“, kaže potpredsjednica SSP.

Navodi da joj se obraća veliki broj građana i da je počelo da pristiže puno svjedočenja.

„Obraćale su se i žrtve, dio je u inostranstvu i one su hrabrije, jer nemaju fizički strah od ugrožene bezbjednosti, ali ima svjedoka i iz Jagodine“, kaže Tepić.

Tepić je istakla i da je Dragan Marković u Skupštini Srbije „sudio“ svjedoku čiji je iskaz pustila na konferenciji za novinare i pokušao da ga kompromituje.

„Svjedoci mogu da budu i kriminalci, suština je da li je isitina ono šta su rekli o Palmi. Za sve što treba da odgovaraju nek odgovaraju i oni i Marinika… Suština je da li je ovo tačno, a tačno je. On ima dokaze da je bio zaposlen u Palminom hotelu, ima dokaze u PIO fondu i radnoj knjižici. A Palma se krije iza ženskih suknji, da bi one podnijele prijavu protiv mene, a on da vrši uticaj na svjedoke. On je u Skupštini vršio sudski proces svjedoku i time vršio pritisak na druge, koji bi se ohrabrili da izađu. I tužilaštvo reaguje tek kada gazda Palma kaže da reaguje. Prvi tužilac Zagorka Dolovac ne postoji. Ja sam očekivala bar sada. Da izađe i kaže s ministrom policije – drage djevojke, žene, majke, braćo, vjerujte u državu, mi vas branimo i štitimo“, kaže Tepić.

Na pitanje može li tužilaštvo nepristrasno da vodi istragu, Tepić kaže da može da se sprovede nezavisna istraga u jagodinskom Tužilaštvu i da postoji nekoliko osnova da reaguje Zagorka Dolovac i premjesti postupak u neko drugo tužilaštvo.

„To su direktno njene nadležnosti. Slušajući svjedoke i žrtve, koliko je ta mreža raširena, nije to jedan čovjek i posrednik, čtav sistem i sprega, po mom uvjerenju ima osnova i za Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu“, rekla je potpredsjednica SSP i dodaje da je niko nije kontaktirao iz tužilaštva.

Sadašnja predsjednica Vlade, a tadašnja ministarka Ana Brnabić, poziv na bunga-bunga žurku dobila je odmah nakon ulaska u Vladu Aleksandra Vučića, ispričala je Brnabić u jednom intervjuu.

„Što se tiče premijerke, nismo čuli da li se bunga bungala ili nije, Palma nije odgovorio. Želim da se fokusiramo na onoga na koga su usmjereni dokazi i da se Tužilaštvo zaista miješa u svoj posao. Dobro je što smo otvorili ovo u javnosti, jer se o tome godinama govori. Ja sam u Jagodini sjela s građanima i otvorile su se mnoge priče koje tište Jagodinu“, kaže Tepić.

Bonus video: