pošiljka stigla na adresu bolnice u celju

Slovenija: Supruzi i maloljetnim sinovima premijera Janše upućene anonimne prijetnje smrću

"Spomenuto pismo dobili smo danas i postupili kakva je praksa u takvim slučajevima: odmah smo o prijemu pisma i njegovom sadržaju obavijestili gospođu Uršku Bačovnik Janša, i stvar prijavili policiji", rekla je predstavnica celjske bolnice Danijela Gorišek, dodavši da bolnica nema komentara, osim da je riječ o potpuno neprimjerenoj poruci

15017 pregleda 6 komentar(a)
Janša, Foto: Screenshot/Youtube
Janša, Foto: Screenshot/Youtube

Porodici slovenačkog premijera Janeza Janše upućene su prijetnje smrću, u anonimnoj pošiljci koja je danas stigla na adresu opšte bolnice u Celju, gdje kao ljekarka radi njegova supruga Urška.

Policijska uprava Celje je saopštila da je obaviještena o anonimnoj prijetnji i da je odmah počela provjeru okolnosti i da sakuplja informacije u istrazi s ciljem otkrivanja nepoznatog počinitelja, prenijela je Hina.

Vijest da se u anonimnom pismu adresiranom na Uršku Bačovnik Janša prijeti smrću njoj i dvojici maloljetnih sinova koje ima s premijerom najprije je objavljena u više medija, a potvrdili su je i u opštoj bolnici Celje.

"Spomenuto pismo dobili smo danas i postupili kakva je praksa u takvim slučajevima: odmah smo o prijemu pisma i njegovom sadržaju obavijestili gospođu Uršku Bačovnik Janša, i stvar prijavili policiji", rekla je predstavnica celjske bolnice Danijela Gorišek, dodavši da bolnica nema komentara, osim da je riječ o potpuno neprimjerenoj poruci.

Mediji navode da su verbalne prijetnje i poruke, ali i akti vandalizma u posljednje vrijeme sve češći, što se povezuje s političkim napetostima koji se prenose i u javni prostor.

Prije nedjelju dana bačen je molotovljev koktel na kuću opštinske odbornice u Črnomelju, učiteljice ali i članice jedne od parlamentarnih stranaka, čime je izazvan manji požar.

Ovih dana je po navodima medija na kuću ministra unutrašnjih poslova Aleša Hojsa napisan grafit "lažljivac", a sličnu je poruku prije nekoliko mjeseci na ogradi svoje kuće zatekao bivši političar Karl Erjavec, u trenutku kada je najavio kandidaturu za predsjednika države.

Najnoviji incident i prijetnju Janšinoj porodici, privatna televizija "Nova.24.TV" bliska premijerovoj stranci, pripisala je "ljevičarskim ekstremistima".

Preporučujemo za Vas