Zaev se vakcinisao Sinofarmom: Vjerujem da ćemo do početka ljeta imati visok procent vakcinisanih

Zaev je istakao da je primio vrstu vakcine koja je bila na raspolaganju kada mu je došao red po Nacionalnom planu imunizacije i pozvao sve građane koji se do sada nisu prijavili za vakcinaciju da to urade

5341 pregleda 7 komentar(a)
Zaev, Foto: Screenshot/Youtube
Zaev, Foto: Screenshot/Youtube

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev vakcinisao se danas protiv kovida-19 kineskom vakcinom "Sinofarm".

Zaev je prvu dozu te vakcine primio u Skoplju na punktu za masovnu vakcinaciju u sportskoj dvorani "Boris Trajkovski".

Premijer Sjeverne Makedonije je novinarima rekao da je primio prvu dozu vakcine "Sinofarm", da se "osjeća odlično i da će produžiti dnevnu radnu agendu i u popodnevnim satima".

Zaev je istakao da je primio vrstu vakcine koja je bila na raspolaganju kada mu je došao red po Nacionalnom planu imunizacije i pozvao sve građane koji se do sada nisu prijavili za vakcinaciju da to urade.

"Sa vakcinama koje su stigle prošle sedmice, kao sa svim dogovrernim i potvrđenim koje će pristići u predstojećem periodu vjerujem da ćemo do početka ljeta imati visok procent vakcinisanog stanovništva i sve to će doprinijeti potpunoj promjeni slike epidemije kod nas", rekao je Zaev.

Prethodne sedmice, 28. aprila, prvu dozu antikovid vakcine primilo je i 88 od 120 poslanika i oko 200 zaposlenih u parlamentu Sjeverne Makedonije.

Poslanici su primili rusku vakcinu "Sputnjik", ali su se neki nakon vakcinacije žalili što nisu mogli da biraju i da dobiju "Fajzer".

U Sjevernoj Makedoniji do sada je vakcinisano 74.076 od prijavljenih 256.346 građana.

Masovna vakcinacija se osim u dvorani "Boris Trajkovski" u Skoplju od utorka odvija i u sportskim dvoranama u šest većih gradova, Bitolju, Ohridu, Kumanovu, Tetovu, Štipu i Kavadarcima.

Bonus video: