Milanović: Vučić je gospodar države koja nije uspješna, koja kao pregovara sa EU, a sve radi da u nju ne uđe

"U komunikaciji sa Hrvatskom ja ne držim mnogo do toga da se nešto poštuje, da smo mi nešto mnogo važni, ali mi nismo u ravnopravnom položaju. Mi smo članice EU, a oni nisu i ako žele da uđu u Evropsku uniju, moramo da razgovaramo"

27281 pregleda 95 reakcija 85 komentar(a)
Milanović, Foto: Savo Prelević
Milanović, Foto: Savo Prelević

"Ja sam predsjednik republike koji je izabran na isti način kao i Vučić i moja ovlašćenja nisu velika. A on je gospodar države koja nije uspješna, koja ne zna šta će sa sobom i koja kao pregovara sa Evropskom unijom, a sve čini da ne uđe u EU", poručio je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović srpskom kolegi Aleksandru Vučiću, prenosi Direktno.rs.

On je prokomentarisao put Srbije ka Evropskoj uniji, ali je govorio i o ophođenju Aleksandra Vučića prema Hrvatskoj.

"I to je naprosto zaluđivanje, jedna vrsta "stoun volinga". U komunikaciji sa Hrvatskom ja ne držim mnogo do toga da se nešto poštuje, da smo mi nešto mnogo važni, ali mi nismo u ravnopravnom položaju. Mi smo članice EU, a oni nisu i ako žele da uđu u Evropsku uniju, moramo da razgovaramo - istakao je predsjednik Hrvatske.

Podsjetio je Milanović na situaciju kada je Hrvatska pristupala Evropskoj uniji.

"Nama nije padalo na pamet da se tako bezobrazno i drsko ophodimo sa Slovenijom, koja je manja od Hrvatske, ali je bila članica EU. Dakle, mi nismo u istom položaju. Ja ne želim te položaje da koristim za ucijenjivanje, ali imam utisak da na drugoj strani uopšte ne postoji stvarna ambicija da Srbija za 15 godina uđe u Evropsku uniju. To je možda zato što bi svi oni koji trenutno vladaju Srbijom morali da traže domovinu negdje drugdje" - rekao je Milanović.

Bonus video: