o odluci tribunala

Zaharova: Presuda Mladiću licemjerna i pristrasna

Zaharova je navela da su tokom suđenja bila ugrožena osnovna prava Mladića, i da je narušeno njegovo pravo na medicinsku pomoć

4473 pregleda 12 komentar(a)
Zaharova, Foto: Reuters
Zaharova, Foto: Reuters

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da presuda protiv Ratka Mladića svjedoči o pristrasnosti Haškog tribunala i da njegova odluka predstavlja licemjerje.

"Odluka je ponovo pokazala da je rad međunarodnih mehanizama u procesuiranju krivih za zločine na teritoriji bivše Jugoslavije u periodu građanskog rata u praksi pristrasan u odnosu na jednu od strana", navela je Zaharova u pisanoj izjavi.

Po njenim riječima, odluka izgleda "licemjerno", ako se uzmu u obzir odluke suda kada je riječ o Antu Gotovini, Ramušu Haradinaju i Naseru Orliću.

Zaharova je navela da su tokom suđenja bila ugrožena osnovna prava Mladića, i da je narušeno njegovo pravo na medicinsku pomoć.

Ona je dodala da Mladićevom pravnom timu nije saopštavana puna i adekvatna informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

"Smatramo da Međunarodni rezidualni mehanizam u Hagu treba što prije da završi svoje aktivnosti kako bi se ova sramotna stranica u istoriji međunarodnog prava što prije okrenula", rekla je Zaharova.

Preporučujemo za Vas