"VRIJEĐAO JE I PRIJETIO"

Jeremić nakon poziva na tuču došao kod Vučića: "Pozvao sam ga da izađe, nije smio, oko njega je bilo obezbjeđenje"

"On je nas pozvao da nas bije, mi smo se pojavili da ga pitamo da li je on stvarno normalan da zove javno, preko televizije, građane Srbije i svoje političke protivnike da nas bije", kazao je Jeremić

10336 pregleda 21 reakcija 23 komentar(a)
Jeremić i rukovodstvo Narodne stranke ispred Predsjedništva Srbije, Foto: Betaphoto
Jeremić i rukovodstvo Narodne stranke ispred Predsjedništva Srbije, Foto: Betaphoto

Predsjednik Narodne stranke Srbije Vuk Jeremić i rukovodioci te stranke Miroslav Aleksić, Borislav Novaković i Vladimir Gajić pojavili su se danas u Predsjedništvu Srbije nakon što ih je predsjednik Aleksandar Vučić juče javno pozvao na tuču.

Vučić je, prenosi N1, ranije pozvao članove Narodne "da dođu i da pokušaju da ga linčuju" i da će on, kako je rekao, sam da izađe na kraj sa njih petoricom.

Jeremić je rekao da mu se predsjednik Srbije danas unosio u lice.

"Sišao je predsjednik i sav se tresao, bukvalno. Ljudima iz obezbjeđenja je bilo neprijatno. Počeo je da se dere i da se unosi nama u lice i da govori: ‘Hajde me tuci’. Oko njega – obezbjeđenje. Ja sam ga pozvao da izađe napolje, ali on nije smio. Nije smio. Psovao je, vrijeđao i prijetio nam, Novakoviću, Aleksiću. Meni se unosio lice i govorio mi – lopužo. Ja sam mu odgovorio najblaže što sam mogao – rekao sam mu izdajniče. Ja sam ga pitao da li smije da pred kamerama to da ponovi i to da kaže na RTS-u. On je eksplicitno rekao da ne smije“, naveo je Jeremić.

"On je nas pozvao da nas bije, mi smo se pojavili da ga pitamo da li je on stvarno normalan da zove javno, preko televizije, građane Srbije i svoje političke protivnike da nas bije. To je bio naš plan. Mi to nismo stigli jer je on sišao, naravno sa četvoricom iz obezbjeđenja i počeo na nas da viče, unosio se u lice… Ljudima uopšte nije bilo prijatno. On se okrenuo i otišao. Mi smo ga pitali – gdje ćeš, što bježiš. Pa se vratio, pa nastavio da vrijeđa i psuje, ja sam rekao – samo jednu stvar da te pitam, da li si spreman da sa mnom razgovaraš na televiziji, on je rekao – ne", tvrdi Jeremić.

Kaže da ima i nekoliko svjedoka.